Διάλεξη Αλέξανδρου Παπαϊωάννου: «Η μετάλλαξη του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ευρώπη και οι προκλήσεις για την Ελλάδα». Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. 13.00. Αίθουσα 212 (κτήριο ΝΟΠΕ).
H Έδρα Jean Monnet “τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής ενοποίησης: δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» σας καλούν στην διάλεξη του κ. Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Η μετάλλαξη του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ευρώπη και οι προκλήσεις για την Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 στην αίθουσα 212 (κτήριο ΝΟΠΕ).

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση από το Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπριζ, Βέλγιο. Είναι διπλωματικός Υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει υπηρετήσει στις Πρεσβείες της Ρώμης, της Μόσχας, της Αγίας Έδρας, της Τύνιδας, καθώς και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάστηκε επίσης στα γραφεία του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Α. Παπανδρέου και
του Υφυπουργού Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Πολιτικής στη Μονάδα Σχεδιασμού Πολιτικής στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, όπου ασχολείτο πρωτίστως με τις σχέσεις με την ΕΕ. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, είναι Διπλωματικός Σύμβουλος του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για θέματα μετανάστευσης.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *